Projecten

Het is mijn passie om binnen sport en onderwijs betere ontwikkelomgevingen te creëren voor toekomstige generaties.

Ter inspiratie kijk naar de Ted Talk van Ruben Jongkind: Football can change the world, but we need to change football first

SPORTs

Ik heb ervaring als coördinator, specialisten of team coach, individuele mentor, consultant en profvoetballer. Ik krijg een kick van volwassenen en kinderen te helpen de beste versie van zichzelf te worden.

EDUCATIon

Met Montessori Sports helpen we scholen om meer fysieke activiteiten in hun curriculum te integreren. Dit doen we door cursussen, workshops en lessen te verzorgen, zowel online als offline. We werken samen met instellingen over de hele wereld.

BUSINESS

Dankzij mijn ervaringen in professioneel voetbal, het opzetten van Montessori Sports in Australië, stages bij AFC Ajax en NOC*NSF en een Master Business Administration, heb ik bruikbare inzichten opgedaan.

Education: Montessori sports

In mijn zoektocht naar de ideale leeromgevingen van met name kinderen en om mezelf verder te ontwikkelen ben ik begin 2018 naar Australië verhuisd. Daar heb ik Montessori Sports opgezet. De missie van Montessori Sports is om scholen te helpen om meer fysieke activiteiten in hun curriculum te integreren. Ik doe dit samen met de oprichters Ruben Jongkind en Patrick Oudejans. Als strategische partner van Association Montessori Internationale en Nienhuis Montessori ontwikkelen we geïntegreerde curricula en materialen, geven we cursussen, workshops, presentaties en verzorgen we sportprogramma’s voor kinderen. Inmiddels werken we met onderwijsinstellingen over de hele wereld. Onze cursussen zijn erop gericht om scholen te helpen meer sport in hun curriculum te integreren. Ondanks de pandemie in 2020 werken we nu met scholen over heel Australië.  

Waarom Montessori en sport?

Tegenwoordig is het gebrek aan beweging een van de grootste bedreigingen van onze gezondheid. We moeten dus weer leren te bewegen!
Montessori is onderwijs gebaseerd op de interesses van het kind. Met meer dan zes miljard mensen die geïnteresseerd zijn in sport speelt Montessori Sports hierop in. Door kinderen te helpen hun interesses in sport verder te ontwikkelen kunnen we ervoor zorgen dat ze meer gaan bewegen.

Sporten geeft kinderen de kans zich fysiek, emotioneel en spiritueel te ontwikkelen. Mits dit gebeurt binnen de juiste omgeving aan de hand van de juiste principes.

Namens Montessori Sports werken wij aan:

$

Curriculum content

$

Structurering curriculum

$

Certificaties

$

Cursussen

$

Audits

$

Workshops

$

Presentaties

$

Vakantie programma's

$

Sport lessen

Social media links
Montessori Sports

Zie je kansen om samen te werken met ons?
Neem contact op via:
info@montessori-sports.com

Sports: FC Volendam / RKAV

Bij FC Volendam is er sinds de komst van Team Jonk in 2019 veel veranderd. Aan de hand van aantrekkelijk en aanvallend voetbal willen we meer mensen naar het stadion lokken terwijl er gewerkt wordt aan een stevige fundering voor de toekomst. Hierbij wordt er met name gekeken naar de jeugdopleiding.

Klik hier voor meer informatie over het project Voetbal Volendam

Jip Bartels over meer zelfstandigheid voor jeugdspelers als onderdeel van plan Voetbal Volendam

$

Specialisten coach & mentor

  • ‘Master brain, body & ball’
  • Individuele begeleiding
  • Differentieel leren
  • Talentherkenning
  • Onafhankelijkheid speler
  • Intrinsieke motivatie speler
  • Creativiteit speler
  • Positie specifiek speler
  • Persoonlijk plan speler
  • Ouders als partners

Vrijwilligerswerk

On My Feet

Het ‘On My Feet’ programma in Australië duurt zes maanden en heeft als doel om daklozen meer zelfredzaam te maken. Het programma is een geweldige kans voor deelnemers om weer onderdeel uit te maken van de maatschappij.

Samen met mijn collega Shyam Bhuller was het onze taak om een wekelijks programma op te zetten om de deelnemers fysiek en mentaal klaar te stomen voor een halve marathon.

Daarnaast kregen de deelnemers workshops om relevante kennis op te doen voor nieuw werk. De COVID-19 pandemie beperkte onze mogelijkheden en dwong ons ertoe om creatief te zijn, maar we gaven niet op!

Aangezien ik altijd op zoek ben naar manieren om bij te dragen aan de maatschappij hoor ik het graag als je ideeën hebt waar we aan kunnen werken.

$

Vrijwilligerswerk

TESTIMONIALS

Als ik gesprekken heb met Jip, voel je de passie die hij voor de kinderen heeft. Zeer ontwikkelingsgericht en met veel liefde praat hij over de kinderen die hij begeleidt.

RIK VERHAGE – AFC AJAX JEUGDTRAINER

Jip is een winnaar! Al zal hij zelf zeggen dat winnen niet het belangrijkste is. Zijn passie en drive om beter te worden in alles wat hij doet kan hij overbrengen op kids en organisaties. Als iemand veerkracht in de praktijk heeft gebracht is het Jip. Ondanks de afstand hebben we elkaar de afgelopen jaren beter leren kennen en hoop ik nog jaren met hem te mogen sparren over coaching en opleiden.

chris hageraats – oprichter ubuntu sport

“Jip’s coaching sessies sluiten perfect aan op de coaching die mijn zoon krijgt van zijn club, thuis en op school. Die individuele aandacht die hij geeft is onmisbaar voor zijn ontwikkeling. Denk hierbij aan het beheersen van de bal (aannames, keuzes onder druk) en hoe je in controle bent gedurende elke situatie op het veld. Hij maakt handig gebruik van zijn ervaringen als speler op het hoogste niveau en Jip beheerst ook de mentale kant van sport; de juiste houding en intrinsieke motivatie zijn van belang voor jonge kinderen die dromen van professioneel voetbal.”

Alistair – vader van 13 jarige melbourne victory speler

Jip heeft bewezen verder te zijn dan zijn leeftijdsgenoten: als sportman en coach tot zijn kennis en ervaring binnen het onderwijs. Hij heeft een inzichtelijke manier van werken met volwassenen en kinderen. Hij slaagt in het overbrengen van zijn visie en passie door zich oprecht en kundig te presenteren.

margret ranada palma – montessori 3 tot 6 docent & montessori sports cursist

“De afgelopen jaren heeft Jip mijn vier kinderen begeleid: een combinatie van prive of groep sessies. Jip is erg flexibel en past zijn aanpak aan op de situatie. Zijn aanpak is altijd gericht op de behoeftes van het kind. Hij raakt de juiste snaar wat betreft het inschatten en uitdagen van hun mogelijkheden. Ongeacht je niveau: Jip is de coach voor jou. Zijn methodes zijn recht door zee, eerlijk en inzichtelijk. Hij richt zich op het hele kind, niet alleen op zijn of haar voetbalkwaliteiten. Mijn kinderen houden van Jip en we zien hem als onderdeel van ons gezin.”

georgia – Voetbalmoeder van vier kinderen

“Jip heeft me veel extra voetbalskills geleerd en herinnert me er altijd aan om ook mijn linkerbeen te gebruiken. Hij zegt altijd dat je de bal 'wat liefde moet geven' wanneer je een pass geeft. Jip is erg grappig, maar ook een goede speler. Hij helpt me met mijn houding en teamwork.”

archie – jongen van 10

“Ik raad het aan om met Jip te werken omdat hij je veel zelfvertrouwen geeft en je laat nadenken over de fysieke en mentale aspecten van presteren. Daarnaast is werken met Jip ook ontzettend leuk!”

saige – meisje van 12

“Jip werkt al jaren met onze kinderen en gedurende deze tijd heeft hij gedemonstreerd dat hij ze beter kan maken en heeft hij hun zelfvertrouwen laten groeien. We zijn zeer onder de indruk van Jip’s manier van communiceren en van wat we terughoren van de kinderen. We hebben veel vertrouwen in zijn voetbal kennis en kwaliteiten gezien zijn professionele achtergrond bij AFC Ajax en de KNVB. Zonder twijfel zou ik het aanraden met Jip te werken.”

Brett – Voetbalvader van vier kinderen